Medlemslogin

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Foder

Opdrætteren af hvalpen har sikkert allerede informeret om, hvilket foder hvalpen er vant til at få.
 

Det er vigtigt at vælge et godt foder, og det vil i de fleste tilfælde også sige et koncentreret foder med en relativt høj kilopris. Ofte vil det i længden ikke være dyrere end et produkt med en lavere kilopris, fordi det koncentrerede foder skal gives i en relativt mindre mængde.


Dalmatinerens stofskifte adskiller sig fra alle andre hunderacers. Det er formentlig årsagen til at ikke al hundefoder passer lige godt til dalmatineren.

 Foderets indhold af de såkaldte "puriner" bør ikke være for stort. Puriner findes i størst mængde i okse-, svine- og lammekød samt indmad. Da indholdet af puriner ofte hænger sammen med proteinindholdet, er det en rettesnor at se efter et foder med et forholdsvis lavt proteinindhold.

Mange foderproducenter har udviklet foder, hvor bl.a. kalk- og proteinindhold er tilpasset, så det er særlig velegnet til store racer (large breed); d.v.s. racer med en voksenvægt på over 25 kg.  Flere foderfirmaer anbefaler, at man bruger hvalpefoder, indtil 80 – 90% af voksenvægten er opnået, mens andre anbefaler, at der fodres med hvalpefoder indtil 1 års-alderen.

Når hvalpens første pubertet indtræffer, kan det ske, at hvalpen får knopper især på ryggen, hovedskallen og evt. på kinderne.  Når knopperne brister, får hunden et "mølædt" udseende og som regel en brunlig farve i pelsen, hvor knopperne har været.  Man kender ikke årsagen til disse knoppers evt. opståen; men kontakt i givet fald en erfaren opdrætter med henblik på evt. regulering af kosten.

Husk at hælde rigeligt vand på foderet, da det kan mindske risikoen for urinsten.


Foderet bør ikke indeholde:

Oksekød

Svinekød

Indmad

Animalske biprodukter

Foder må gerne indeholde

Kylling

Grønsager

Vegetabilsk olie

Fiskeolie

ca. 22 –26 % protein
Aktiviteter/kalender


25. juli 2020
Generalforsamling i Vildbjerg kl 15.00

Kalenderoversigt - klik her

Adgang for medlemmer

Glemt adgangskode ?
På login siden findes en mulighed for at få tilsendt en ny adgangskode klik her

Hvis det ikke virker kan klubbens webmaster kontaktes  web@dalmatinerklubben.dk kan medlemmer få en adgangskode til den lukkede del af hjemmesiden.

facebook

Se facebook siden