Medlemslogin

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Sundhed

Sundhed
Dalmatineren er generelt en sund race, og alvorlige sygdomme forekommer kun sporadisk. Døvhed var tidligere et velkendt problem, men ses næsten ikke mere. Se i øvrigt under afsnittet: Høretest. Hudproblemer er, som i mange andre racer, den hyppigst forekommende skavank hos især unge hunde; men kroniske hudproblemer, der ikke kan behandles, ses dog yderst sjældent.

Døvhed
Hos flere hvide hunderacer kan der forekomme døvhed; og derfor også hos dalmatinere, det ses dog ret sjældent, blandt andet fordi der foretages høretest.

Høretest
Som et led i at nedbringe antallet af døve hvalpe vælger næsten alle opdrættere at lade avlshundene og deres hvalpe høreteste med et specialudstyr, som kun findes hos to praktiserende dyrlæger i Danmark. Denne test er temmelig kostbar; men opdrætterne får en vigtig viden om sit opdræt. Hvalpe hører enten på ét eller begge ører. Statistisk set hører ca. 10% af alle hvalpe på ét øre; men så godt som ingen har den ringeste anelse om, at netop deres hund kun hører på det ene øre. Derfor er alle hvalpe, hvad enten de hører på ét eller to ører, normalt fungerende, og kan alle deltage i lydighed, udstilling, agility, avl og meget mere. Ved eventuel valg af avlspartner til ensidigt hørende hunde skal man dog være særligt opmærksom på hørelsen.
 


Seneste nyt


Dalmatineren

5. juli 2019
Juni udgaven af Bladet Dalmatineren kan nu ses på hjemmesiden.
Den trykte udgave forventes afleveret til Postnord midt i næste ugen


Planlagte Kuld

23. maj 2019
Der er nu 7 opdrættere der har meddelt at de planlægger kuld i år, og da det erfaringsmæssigt ikke er alle der melder ind kan man se frem til rigtig mange hvalpe i resten af året 2019


Adgang for medlemmer

Glemt adgangskode ?
På login siden findes en mulighed for at få tilsendt en ny adgangskode klik her

Hvis det ikke virker kan klubbens webmaster kontaktes  web@dalmatinerklubben.dk kan medlemmer få en adgangskode til den lukkede del af hjemmesiden.