Medlemslogin

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Dansk Dalmatiner Klub

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Mentalbeskrivelse

En mentalbeskrivelse er en undersøgelse og beskrivelse af den unge hunds medfødte mentale egenskaber.

Selve beskrivelsen foregår ved, at den unge hund udsættes for forskellige situationer, hvorefter et mentalbeskriverhold nedfælder observationerne i et testskema.


Da Pixel deltog i mentalbeskrivelsen, gav hun os alle noget af et show; især i starten, hvor hun først skulle rundt for at hilse på alle i flokken, som fulgte mentalbeskrivelsen.  De fleste skulle der hoppes op ad;  men da selve testen for alvor gik i gang, og beskriverne skulle se, hvordan hun reagerede på fremmede mennesker, var testlederen, som det var meningen, at hun skulle hilse på, slet ikke interessant, før han begyndte at kaste med en sæk, som hun skulle lege med og så aflevere kort efter.

Da Pixel imidlertid endelig fik fat i sækken, skulle den flere gange rundt på det meste af pladsen, og hun havde bestemt ikke tænkt sig at aflevere den foreløbigt.

Da det endelig lykkedes at få hende lokket hen til os, havde hun efterladt sækken ude på pladsen langt fra de øvrige momenter (hun havde dog ikke glemt den).


Næste moment var "harebanen", hvor en klud blev trukket mellem nogle pinde, så den sik- sakkede væk fra hende.


Den skulle undersøges nærmere; men da den stadig var gjort fast til snoren var den ikke så interessant, der var jo modstand dan hun ville løbe med den.

Det var der til gengæld ikke ved sækken som hun havde efterladt på marken, og så startede forsøget med at få hende til at komme forfra.

.


Aktiviteter/kalender


25. april 2020
Generalforsamling i Aarhus

Kalenderoversigt - klik her

Adgang for medlemmer

Glemt adgangskode ?
På login siden findes en mulighed for at få tilsendt en ny adgangskode klik her

Hvis det ikke virker kan klubbens webmaster kontaktes  web@dalmatinerklubben.dk kan medlemmer få en adgangskode til den lukkede del af hjemmesiden.

facebook

Se facebook siden